Ορός βλεφαρίδων – Επιλέξτε αυτόν με τη μικρή λίστα συστατικών. Θα σας πω γιατί

Γεια σας κορίτσια,
Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου σχετικά με τους ορούς βλεφαρίδων. Τι κάνει καλό έναν ορό βλεφαρίδων ενώ άλλος είναι εντελώς άχρηστος; Γιατί μερικοί από αυτούς προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις; Γιατί μερικοί από αυτούς παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ άλλοι ενθαρρύνουν την εξαφάνιση των βλεφαρίδων, αντί να προωθήσουν την ανάπτυξή τους;
Δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες είναι η αδυναμία μου, έχω περάσει πολλές ώρες αναλύοντας όχι μόνο πως πρέπει να είναι ένας καλός ορός αλλά, πρώτα απ’ όλα, τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει στη σύνθεσή του. Διαθέτοντας αυτή τη γνώση, ξέρω ποιος θα είναι ο καλύτερος ορός βλεφαρίδων.
Αναλύσα τις ανάγκες των βλεφαρίδων και τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν δυνατά. Επίσης, ξέρω πως είναι κάθε φάση κύκλου ζωής των βλεφαρίδων, αναγενής, καταγενής και τελογενής.
Η πιο σημαντική φάση είναι σίγουρα η αναγενής, η οποία είναι το στάδιο κατά το οποίο μια βλεφαρίδα μεγαλώνει και φτάνει στο μέγιστο. Οι άλλες φάσεις συνδέονται με την επαναφορά και τη σύσπαση των βολβών βλεφαρίδων (καταγενής). Η φάση που μια βλεφαρίδα έχει ήδη πέσει και ο βολβός βρίσκεται στο στάδιο της ηρεμίας λέγεται τελογενής. Με άλλα λόγια, σε αυτή τη φάση ο βολβός ετοιμάζεται να παράγει νέες βλεφαρίδες.
Πιστεύω, έχετε ήδη παρατηρήσει, χάρη στα τρία στάδια, ότι ο κύκλος ζωής μιας βλεφαρίδας είναι παρόμοιος με τον κύκλο ζωής μιας τρίχας που μεγαλώνει στα κεφάλια μας. Δεδομένου ότι η δομή των βλεφαρίδων και των τριχών είναι επίσης όμοια, γίνεται σαφές ότι και οι δύο τύποι χρειάζονται τις ίδιες θρεπτικές ουσίες καθώς οι ίδιοι παράγοντες μπορούν να καταστρέψουν τις βλεφαρίδες και τα μαλλιά. Ως εκ τούτου, η περίσσεια πρωτεϊνών που περιέχει ένας ορός βλεφαρίδας μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της κατάστασης του βλεφάρου. Το πρόβλημα αυτό ονομάζεται υπερπρωτεϊνούχες τρίχες. Για να διευκρινιστεί, η περίσσεια κερατίνης μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά να κάνει καλό, επειδή συσσωρεύεται στον άξονα μαλλιών και τον βολβό μαλλιών. Κατά συνέπεια, τα υπερβολικά φορτισμένα μαλλιά δεν είναι αρκετά δυνατά για να αναπτυχθούν. Επίσης, τα μαλλιά γίνονται τραχιά, άκαμπτα και εύθραυστα. Θυμηθείτε, πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία στην περιποίηση των μαλλιών – και αυτό ισχύει και για τη φροντίδα των βλεφαρίδων. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας έναν ορό βλεφαρίδων που περιέχει πρωτεΐνες κάθε μέρα, δεν τρέφετε τις βλεφαρίδες, αλλά τις βλάπτετε. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες πρωτεΐνες είναι: μετάξι, πρωτεΐνες σίτου, πρωτεΐνες βρώμης , κολλαγόνο, ελαστικίνη και κερατίνη. Αυτές οι ουσίες δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε σύνθεση ορού βλεφαρίδας. Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές τείνουν να προσθέτουν αυτές τις ουσίες στα προϊόντα τους. Επιπλέον, μερικές φορές συμβαίνει να υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις τύποι πρωτεϊνών σε έναν ορό και εμείς, εκπλαγμένοι με τις φυσικές ουσίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο ορός βλεφαρίδων θα είναι ο καλύτερος. Δυστυχώς, η προμήθεια των βλεφαρίδων μας με τέτοια συστατικά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις. Οι βλεφαρίδες θα εξασθενίσουν και θα είναι εύθραυστες και η ανάπτυξή τους θα σταματήσει. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, αν σκοπεύετε να αγοράσετε έναν ορό βλεφαρίδων, διαβάστε την ετικέτα. Αναζητήστε το προϊόν με την μικρότερη λίστα συστατικών και μην ξεγελιέστε από την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.